Biblia alimentara
Preț: 14,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Gheorghe Mencinicopschi
ISBN: 978-973-675-864-5
Editura: Litera
Anul publicării: 2010
Ediția: revazuta si adaugita
Pagini: 176
Format: 11x18
Categoria: Alimentatie
DESCRIERE
Fiinta umana, prin exceptionalele ei resurse cognitive, isi poate ajusta, regla aportul alimentar pentru a corespune necesitatilor nutritive fiziologice individuale, printr-un mecanism complex de invatare si experienta proprie. In timp, acest mecanism poate permite individului sa recunoasca si sa deosebeasca produsele cu efect favorabil de cele cu efect daunator. Din pacate, conditia principala pentru a realiza aceste alegeri functioneaza numai daca alimentele au proprietati senzoriale diferite. Organismul nu poate insa aprecia calitatea nutritionala a alimentului doar prin intermediul simturilor. Din nefericire, tocmai aici actioneaza industria moderna de alimente, creand produse cu proprietati senzoriale din ce in ce mai ridicate, dar avand calitate nutritionala scazuta. Astfel se naste prapastia intre proprietatile senzoriale exceptionale ale alimentelor si proprietatile lor nutritionale scazute, exprimate in profiluri nutritionale dezechilibrate, periculoase.
Cărţi noi
-- 25,50 leiPRP: 30,00 lei (-15%)
- 25,50 leiPRP: 30,00 lei (-15%)
- 25,50 leiPRP: 30,00 lei (-15%)
Promoţii
-- 55,25 leiPRP: 65,00 lei (-15%)
- 37,40 leiPRP: 44,00 lei (-15%)
- 35,70 leiPRP: 42,00 lei (-15%)
RECENZII