Cele cinci limbaje ale iubirii (Editura: Curtea Veche, Autor: Gary Chapman ISBN 9786064402530)
DESCRIERE
Cele cinci limbaje ale iubirii. Editia 6.
O colectie intima de sfaturi, probleme si solutii pentru fiecare membru al familiei; o familie cu adevarat fericita.
Casniciile nefericite se datoreaza adesea unui motiv simplu, dupa parerea autorului Gary Chapman: vorbim limbaje diferite de iubire. In experienta sa de peste 30 de ani in calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de incurajare, timpul petrecut alaturi de cel drag, cadourile, serviciile si contactul fizic. Cartea le abordeaza pe fiecare in parte, intr-un stil accesibil, din care nu lipseste umorul.
Cum puteti descoperi limbajul de iubire al partenerului dumneavoastra? Cartea include chestionare scurte, pe care le puteti completa, precum si intrebari aplicate, la care puteti medita si raspunde pe larg.
Desi unii cititori gasesc foarte dificila ideea de a iubi un partener la care nu mai tin — in speranta ca va veni cu timpul si afectiunea — Gary Chapman promite ca rezultatele vor rasplati efortul. „Iubirea este o alegere“, spune autorul. „Si fiecare partener poate incepe procesul acesta chiar acum.“
Pentru ca toti ne nastem, crestem, ne indragostim, ne casatorim, iubim, inselam, facem copii, divortam, plangem, uitam si iertam. Pentru ca suntem singuri sau impreuna, pentru ca suntem parinti sau copii, pentru ca ne pasa de cine suntem, de cei din jur, si mai ales pentru ca fiecare dintre noi are o familie pe care o iubeste si vrea sa o protejeze.
Fragment din cartea "Cele cinci limbaje ale iubirii. Ed. 6" de Gary Chapman:
"Iubirea inseamna bunatate. Daca dorim sa ne exprimam iubirea verbal, trebuie sa rostim vorbele pe un ton frumos. Acest lucru se refera la felul in care vorbim. Aceeasi propozitie poate avea doua intelesuri diferite, in functie de felul in care o spunem. Atunci cand este spusa cu bunatate si tandrete, afirmatia „te iubesc" poate fi o expresie reala a iubirii. Pe de alta parte, formula „te iubesc, cu acest semn de intrebare la sfarsit, schimba intregul inteles al cuvintelor respective. Uneori, cuvintele noastre spun una, iar tonul spune alta. Transmitem mesaje cu dublu inteles. De obicei, partenerul le interpreteaza in functie de tonul vocii, si nu de cuvintele pe care le folosim.
O afirmatie precum: „Mor de nerabdare sa spal vasele diseara", rostita pe un ton batjocoritor, nu va fi perceputa niciodata ca o expresie a iubirii. Pe de alta parte, putem impartasi suferinta, durerea si chiar mania intr-o maniera pozitiva, acest lucru devenind o expresie a iubirii. O afirmatie precum: „Sunt dezamagit si ranit ca nu te-ai oferit sa ma ajuti in seara asta", rostita pe un ton deschis si bland, poate fi o expresie a iubirii. Persoana care vorbeste vrea sa-i transmita celuilalt ce simte. Impartasindu-si sentimentele, ea face un pas spre consolidarea relatiei. De fapt, incearca sa aduca in discutie o problema si sa gaseasca o solutie. Aceleasi cuvinte, dar spuse pe un ton aspru, rastit, nu mai reprezinta o expresie a iubirii, ci devin osanditoare.
Conteaza foarte mult cum vorbim. Un intelept spunea candva: „Un raspuns rostit pe un ton bland poate adesea sa intoarca mania din drum." Daca partenerul este manios si suparat si-ti arunca doua-trei vorbe grele, iar tu vrei sa-i raspunzi cu iubire, nu trebuie sa-i vorbesti la fel, ci pe un ton bland. Trebuie sa privesti ceea ce-ti spune ca pe o informatie referitoare la sentimentele lui."
Cărţi noi
-- 25,50 leiPRP: 30,00 lei (-15%)
- 25,50 leiPRP: 30,00 lei (-15%)
- 25,50 leiPRP: 30,00 lei (-15%)
Promoţii
-- 55,25 leiPRP: 65,00 lei (-15%)
- 16,15 leiPRP: 19,00 lei (-15%)
- 141,95 leiPRP: 167,00 lei (-15%)
RECENZII